BANTAHAN DEMI MENEGAKKAN KEBENARAN...ALLAHUAKBAR!!!

Nuffnang

Blogger Sokong Polis DiRaja Malaysia

Ex-Bounders

Ex-Bounders
SC 449

meh layan jab

Middle Of The Road - Soley Soley SABAI-SABAI (Thai Song) by ThongChai McIntyre ทำในประเทศไทย made in thailand KALAU BERPACARAN by sohaimi meor hassan, ana rafalli & altimet

Thursday, March 22, 2012

Selamat Hari Polis Ke 205


apapun diucapkan selamat hari polis yang ke 205 tahun....intergriti amalan kita itu la cogankata yang menjadi pegangan setiap anggota polis semenjak ini....
tapi adakah ini diamalkan sepenuhnya oleh setiap anggota?bukan niat hendak menghina atau mengutuk...tetapi sekadar teguran dari masyarakat....adakah perlu anggota GD(general duty) menahan seorang awam yang tidak mempunyai lesen selama 1 jam lebih??kalau nak saman tak sampai 5 minit....adakah ini yang dimaksudkan dengan INTERGRITI AMALAN KITA???aku pernah dengar cerita seorang teman yang menjadi operator parking di KL..bercerita pernah sekali anggota berpakaian preman yang diyakini anggota berpangkat rendah tak tahu la dari cawangan maner...CPJ ker..CID ker..SB ker...dengan penuh bongkak menunjuk pistol kepada teman saya..sambil berkata "Aku Polis" kerana teman saya meminta duit parking dari anggota tersebut...kalau aku akan jawap..."ENCIK PERGI PETROL PUMP DAN SEBUT POLIS KAT CASHIER TUH AGAK2 BULE DAPAT MINYAK FREE TAK?" Dalam hal ni banyak kejadian sebegini berlaku..itupun belum dikira lagi kes aniaya...dah la kena tahan 14 hari siap kena pukul 'roadshow'(istilah balai) dah bawak...kawat cam pun dah buat..tapi takder kes..APA CERITA NI....???dimanakah letaknya INTERGRITI dikala umur POLIS menjangkau 205 tahun tuh???adakah dalam longkang?atau hanya di uniform sahaja???ramai teman2 saya dari kalangan anggota pelbagai cawangan mahupun jabatan tapi bule dikatakan semua steady...
aku tulis post ni bukan untuk menghina tetapi sekadar teguran agar dapat meningkatkan prestasi kerja pihak POLIS DIRAJA MALAYSIA...
Tingkatkan Prestasi Dan Kurangkan Kontroversi
SELAMAT HARI POLIS KE 205


No comments:

Post a Comment

Post a Comment